Η Ελλάδα αντέκρουσε τις δικές της θέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

19 Ağustos 2020

Η συνθήκη που υπέγραψε η Ελλάδα μεταξύ Αιγύπτου δεν μπορεί να κατάργηση τη συνθήκη Τουρκίας μεταξύ Λιβυης.

 

 

Δεν υπάρχει αρνητική αμοιβαία ακτή όπου τα μάτια με τον προφανή βαθμό της γειτονιάς για να αποτρέψει τη Λιβύη από τη θάλασσα στη συνθήκη μας με την Τουρκία ότι η Συνθήκη Τουρκίας-Λιβύης δεν έχει καμία επίδραση.

 

 

 

Επίσης, νησιά που απέχουν λιγότερο από 200 μίλια από την ηπειρωτική χώρα δεν παράγουν ΑΟΖ, με άλλα λόγια περιλαμβάνονται στην περιοχή ΑΟΖ της ηπειρωτικής χώρας, δεν μπορούν να σχηματίσουν ΑΟΖ σε αυτό.

 

 

Ως αποτέλεσμα, τα νησιά της Κρήτης και της Ρόδου της Ελλάδας κατά τη δημιουργία των οριακών υδάτων τραβώντας ευθεία κύρια γραμμή προς τη θάλασσα αγνοούν την ύπαρξη και το καθορίζουν ακόμη και από το ΑΟΖ όσον αφορά τα θαλάσσια δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας που δεν είναι ποτέ αποδεκτά, είναι αντίθετο με το διεθνές ναυτικό δίκαιο και παραβίαση του νόμου.

 

 

Επομένως, η συμφωνία Περιορισμού Θαλάσσιας Αρμοδιότητας Ελλάδας – Αιγύπτου (ΑΟΖ) δεν είναι έγκυρη. Με αυτήν τη συνθήκη, η Ελλάδα εξαπάτησε την Αίγυπτο χρησιμοποιώντας τη διπλωματική πονηριά της και την χρησιμοποίησε για παράνομη.

 

 

Η Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις που έχει ισχυριστεί μέχρι στιγμής εις βάρος της συνθήκης με την Αίγυπτο και η Ρόδος παραιτήθηκε από το 50% της περιοχής ΑΟΖ που είχε προβλέψει για τα νησιά της Κρήτης.

 

 

Αυτή η κατάσταση σημαίνει ουσιαστικά την κατάρρευση των ελληνικών διατριβών. Επειδή η Ελλάδα έχει αντικρούσει την άποψη ότι τα νησιά, τα οποία ισχυρίζεται από την αρχή, είναι η θαλάσσια δικαιοδοσία όσο και η ηπειρωτική χώρα.

 

 

Επιπλέον, η Αίγυπτος δεν αποδέχθηκε την ελληνική θέση ότι η Meis ήταν η αποκλειστική οικονομική περιοχή ή ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα, και δεν αποδέχτηκε τον Meis ως παραλήπτη στην ακτή. Αυτή είναι η κατάρρευση των ελληνικών διατριβών.

 

 

Για να συνοψίσουμε σε μία πρόταση, η Ελλάδα δεν έχει πια μια διατριβή για υπεράσπιση στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

Η Ελλάδα έχει κάνει παραχωρήσεις στην περιοχή που χαρακτηρίζεται με μωβ εδώ.

 

 

Αναφορά

 

DİĞER YAZILAR

MEDYADA BAU DEGS
MEDYADA BAU DEGS
13 Mayıs 2021

12 MAYIS MEDYA BÜLTENİ YAZILI BASIN YANSIMALARI YENİÇAĞ GAZETESİ KÖŞE YAZARI HÜSEYİN MACİR YUSUF; “KKTC TANINMALIDIR” İSİMLİ YAZISINDA BAU...

UZMANLAR HABER7’YE DEĞERLENDİRDİ: TSK FİLİSTİN’E GİDEBİLİR Mİ?
UZMANLAR HABER7’YE DEĞERLENDİRDİ: TSK FİLİSTİN’E GİDEBİLİR Mİ?
12 Mayıs 2021

İŞGALCİ İSRAİL YÖNETİMİ GÜNLERDİR GAZZE’Yİ BOMBALIYOR. YAŞANAN ZULME KARŞI MÜSLÜMAN ÜLKELERİN ADIM ATMASI BEKLENİYOR. UZMANLAR TSK SEÇENEĞİNİ HABER7’YE ANLATTI....

İsrail’in İç Siyaseti Açısından Mescid-i Aksa’dan Başlayarak Tüm İsrail ve Filistin’e Yayılan Kaos’un Bir Değerlendirmesi: Neden şimdi?
İsrail’in İç Siyaseti Açısından Mescid-i Aksa’dan Başlayarak Tüm İsrail ve Filistin’e Yayılan Kaos’un Bir Değerlendirmesi: Neden şimdi?
12 Mayıs 2021

  Birçok insan İsrail ve Filistin’de günden güne artan kaosu izlemekte ve kendine aynı soruyu sormakta: Bu olay neden...